Предстои модернизация на БДЖ. Правителството осигури 32 млн. лева за

...
 
Предстои модернизация на БДЖ. Правителството осигури 32 млн. лева за
Коментари Харесай

Край на мизерията! Предстои модернизация на БДЖ 

 

Предстои рационализация на БДЖ. Правителството обезпечи 32 млн. лв. за закупуване на 76 осъвременени вагона, както и отпусна 154,6 млн. лв. безлихвен заем на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “.

Очаква се да бъде обезпечено ефикасното осъществяване на графика за придвижване на влаковете и минимизирани закъсненията, подбудени от дефицит на влакове. Освен това ще бъде предоставено и по-комфортно и безвредно пътешестване на пасажерите.

Предстои рационализация на БДЖ 

Средствата ще бъдат обезпечени за сметка на финансовите разноски по централния бюджет за 2024 година.Правителството в оставка утвърди отпущането на безлихвен заем на НКЖИ.

Средствата са нужни за продължение на строителните действия по плановете „ Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница: жп сектор Волуяк – Драгоман, фаза 2 “ и „ Модернизация на жп линия София – Пловдив: жп сектор Елин Пелин – Костенец, фаза 2 “. Заемът се отпуска за период до 31 декември 2024 година

Отпускането на заема цели да няма спиране в строителството по двата основни плана, които са част от направлението сръбска граница – Драгоман – София – Пловдив.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР